نحوه تنظیم و ارسال اظهارنامه عملکرد و کاهش مالیات

برای پرداخت مالیات، اظهارنامه‌های مختلفی با توجه به شرایط کسب و کار و نحوه انجام آن، تنظیم می‌شود. یکی از اظهارنامه‌هایی که برای تعیین میزان مالیات بر درآمد باید تنظیم شود، اظهارنامه عملکرد است. در این مقاله با نحوه تنظیم و ارسال اظهارنامه عملکرد آشنا می‌شوید. با ما همراه باشید.

اظهارنامه عملکرد چیست؟
اظهارنامه عملکرد چیست؟

اظهارنامه عملکرد چیست؟

قبل از این که از نحوه تنظیم و ارسال اظهارنامه عملکرد مطلع شوید، بهتر است بدانید که این اظهارنامه چیست و چه کاربردی دارد؟

اظهارنامه عملکرد در اصل یک نوع اظهارنامه مالیاتی است که اشخاص حقوقی و حقیقی باید آن را تنظیم کنند. هنگامی که این اشخاص، تمام مبلغ سود و زیان مالی خود را محاسبه کردند، این اظهارنامه را تکمیل می‌کنند. ۲۵ درصد میزان سود در دوره مالی را باید بر اساس اظهارنامه مالیاتی به اداره مالیات بپردازند.

در اصل نتیجه فعالیت‌های تجاری که در یک دوره مالی انجام می‌گیرد، عملکرد نام دارد و این اظهارنامه، درآمدها، دارایی‌ها، سرمایه، بدهی، معافیت‌ها، هزینه‌ها و … را شامل می‌شود.

چه افرادی باید اظهارنامه عملکرد تنظیم کنند؟

بر اساس ماده ۹۵ مالیات‌های مستقیم، تمامی افراد حقیقی که دارای کسب و کار و درآمد هستند، موظف‌اند بر اساس سال مالی، عملکرد مالی خود را تنظیم کرده و به سازمان امور مالیاتی اعلام کنند.

اشخاص حقوقی که با نام خود شرکت به ثبت رسانده‌اند نیز بر اساس ماده ۱۱ قانون مالیات‌های مستقیم، باید اظهارنامه عملکرد را تهیه و در سایت مربوطه بارگذاری کنند.

نحوه تنظیم و ارسال اظهارنامه عملکرد

برای تنظیم و ارسال اظهارنامه، نکاتی را باید بدانید. در ادامه این موارد را بررسی می‌کنیم.

·         گروه‌بندی مشاغل و نحوه تنظیم و ارسال اظهارنامه عملکرد

برای تنظیم اظهارنامه عملکرد، مشاغل گروه‌بندی شده‌اند. مشاغلی که میزان خرید و فروش آن‌ها از سی میلیارد ریال در سال مالی بیشتر است، جزو گروه اول هستند. این گروه که شامل فروشگاه‌های زنجیره‌ای، کلینیک‌ها و بیمارستان‌ها، افراد فعال در حوزه صادرات و واردات، صرافی‌ها و … هستند، در گروه اول جای می‌گیرند و باید این اظهارنامه را پر کنند. سایر گروه‌ها بر اساس رده‌بندی انجام شده، درآمد کمتری دارند و با توجه به درآمد خود در گروه دوم و سوم قرار می‌گیرند.

پس از این که مدارک مورد نیاز جمع‌آوری شد،  اظهارنامه تکمیل شده و در سایت سازمان مالیات، بارگذاری می‌شود.

·         مدارک مورد نیاز اظهارنامه مالیاتی

برای این که نحوه تنظیم و ارسال اظهارنامه عملکرد را بدانید، باید ابتدا مدارک مورد نیاز را تهیه کنید. مدارکی که برای تنظیم اظهارنامه مالیاتی به آن نیاز است، شامل موارد زیر هستند:

  • درآمد نهایی و میزان فروش محصولات و خدمات محاسبه و ارائه شود. به‌علاوه مدارک میزان سود و زیان نیز باید در اظهارنامه مشخص باشد.
  • شرکت‌های تولیدی و خدمات، باید مبلغ تمام شده کالا و خدمات را در اظهارنامه مشخص کنند.
  • کالاهای مورد استفاده و صورت گردش مالی اولیه
  • شماره ثبت پلمب دفاتر قانونی
  • تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی باید مالیات ارزش افزوده و مالیات تکلیفی را پرداخت کرده و فیش آن در اظهارنامه عملکرد وجود داشته باشد.
  • اطلاعات حقوقی و ثبتی مودی باید در اظهارنامه عملکرد وجود داشته باشد.

زمان ارائه اظهارنامه عملکرد و مهلت انجام آن

بر اساس قانون مالیات‌های مستقیم، مهلت ارائه اظهارنامه عملکرد، برای اشخاص حقیقی و حقوقی به‌صورت زیر است:

مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی عملکرد، برای اشخاص حقوقی تا ۳۱ تیرماه هر سال است و باید تا این زمان، اظهارنامه خود را به سازمان امور مالیاتی ارائه کنند.

سال مالیاتی مودیان حقیقی نیز تا پایان اسفندماه است. افراد حقیقی مهلت دارند تا ۳۱ خردادماه، اظهارنامه الکترونیکی خود را در سایت سازمان امور مالیاتی، بارگذاری کنند.

زمان ارائه اظهارنامه عملکرد و مهلت انجام آن
زمان ارائه اظهارنامه عملکرد و مهلت انجام آن

جریمه مودیانی که اظهارنامه عملکرد ارائه ندهند چگونه تعیین می‌شود؟

در صورتی که اشخاص حقیقی و حقوقی اظهارنامه عملکرد خود را در موعد مقرر تسلیم سازمان امور مالیاتی نکنند، بر اساس ماده ۱۹۲ قانون مالیات‌های مستقیم، ۳۰ درصد مالیاتی که به آن‌ها تعلق گرفته است، جریمه می‌شوند. البته این مقدار مالیات، برای دیگر مشمولان مالیاتی، به میزان ۱۰ درصد است.

لازم به ذکر است که این جریمه‌های مالیاتی غیر قابل بخشودگی است و به‌صورت یکسان برای اشخاص حقیقی و حقوقی در نظر گرفته می‌شود.

تنظیم اظهارنامه عملکرد و ارسال آن

با توجه به این که تنظیم اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی باید با دقت انجام گیرد، می‌توانید از شرکت حسابداری در اصفهان برای این منظور کمک گرفت. این شرکت به‌راحتی اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی و حقیقی را در زمانی کم تنظیم کرده و برای مودیان ارسال می‌کند. در این صورت، نگرانی از بابت اطلاعات مورد نیاز و مدارک نخواهید داشت و به طور کامل و دقیق اظهارنامه تنظیم می‌شود.

نتیجه‌گیری و جمع‌بندی

تهیه اظهارنامه عملکرد، برای مشاغل گروه اول که فروش آن‌ها بالاتر از ۳۰ میلیارد ریال در سال است، انجام می‌گیرد. تمام اشخاص حقیقی و حقوقی، موظف‌اند در زمان مقرر این اظهارنامه را تسلیم سازمان امور مالیاتی کنند. این افراد باید میزان ۲۵ درصد از میزان سود سالانه خود را به اداره مالیات بپردازند.

نحوه تنظیم و ارسال اظهارنامه عملکرد، باید با دقت انجام گیرد و پس از تنظیم مدارک و اطلاعات مورد نیاز، می‌توان در سایت سازمان امور مالیاتی، آن را آپلود کرده و به سازمان تحویل داد.

فهرست مطالب

اشتراک گذاری مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا